Avrupa ülkelerine gitmek şu sıralar herkesin hayali. Bir çoğumuz Avrupa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için gitmek istese de, 2022 yılında Schengen vizesi alıp Avrupa'ya gitmek isteyen bir çok Türk vatandaşı, yaşamak için yeni bir ülke bulma peşinde.

Bu süreçte Schengen vizesi alma süreci hakkında internette ya da kulaktan kulağa dolaşan bilgi kirliliğini engellemek için sizlere Schengen vizesi için bilgilendirmelerde bulunacağız. Avrupa Birliği (Schengen) bölgesindeki ülkeleri öğrenmek için buraya tıklayın.


Schengen vizesi almak istiyorum, ne yapmalıyım?

Schengen vizesini ilk defa alacaksanız size öncelikli olarak tavsiyemiz deneyimli bir seyahat acentesi ile çalışmanız olacaktır. Vize başvuruları genellikle karmaşık, zor ve çok fazla evrak gerekiyor gibi göründüğünden gözünüzü korkutabilir. Deneyimli birinden alacağınız danışmanlık çok rahat bir şekilde vize başvurunuzu yapmanızı sağlayacaktır.

Bu yazımızda Schengen turist vizesi başvuru sürecini anlatacağız.


Ne yapmalıyım sorusunu cevaplamadan önce, sıkça sorulan sorular ve yapılan hataları anlatmamız gerekli;

- Bireysel ya da bir seyahat acentesi aracılığıyla başvuru yaptığınızda vizenizin çıkacağının garantisi yoktur. Vize verilip verilmemesi tamamen konsolosluğun inisiyatifindedir.

- Vize verilmemesinin temel sebebi, ülkelerin başvuru yapan kişinin ülkesine geri döneceğine inanmamasıdır. Yeterli ekonomik bütçe (ya da kaynağı belirsiz yüksek tutarda para) gibi durumlar söz konusu olduğunda vizede Red almanız muhtemeldir.

- Avrupa ülkelerinde ikamet eden/çalışan 1. derece yakınınızdan kaynaklı (olumsuz) durumlar red almanıza sebebiyet verebilir.

- Evrakları tarih ve orijinallikleri doğru olacak şekilde hazırlamalısınız. Konsolosluğun istediği tüm evraklar eksiksiz teslim edilmelidir.

Başvuru işlemleri için danışmanınızın size ilettiği evrakları hazırladıktan sonra evrakları kargo ile ya da elden teslim ederek (pasaportunuzla birlikte) işlemleri başlatabilirsiniz. Bu süreçte danışmanınızla koordineli bir şekilde ilerlemeniz hem evrakların eksiksiz ulaşması hem de doğruluğu açısından önem teşkil etmektedir.


Evrak listesi için burayı tıklayabilirsiniz.


Evrakları teslim ettim, süreç nasıl işliyor?

Eğer ilk kez Schengen vizesi alıyorsanız ya da ilk Schengen vizenizin (parmak izi verdiğiniz) üzerinden 5 yıl geçtiyse kuruma gelip (adresi bilgileri ve iletişim ayrıca paylaşılacaktır) parmak izi vermeniz gerekmektedir. Parmak iziniz Schengen ülkelerinde 5 yıl geçerli olacaktır. Dolayısıyla sonraki vize başvurularında sadece evrakları bize iletmeniz yeterli olacaktır.

Randevu tarihinden sonra ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ortalama 1 ay içerisinde pasaportunuz çıkmaktadır.

Örneğin Yunanistan randevudan sonra 1 hafta içerisinde pasaportu teslim edebiliyorken, Çek Cumhuriyeti gidiş tarihinden birkaç gün önce pasaportu teslim ediyor. Ülkelere göre süreler değişiklik gösterebiliyor.

Vizeniz hazır mı?

Avrupa turlarını incelemek isterseniz buraya bekleriz. :)



KATEGORİLER